Warning: get_current_user() has been disabled for security reasons in /home/klient.dhosting.pl/smakujzycie/smakujzycie.pl/public_html/wp-content/plugins/advanced-nocaptcha-recaptcha/freemius/includes/class-fs-logger.php on line 89
Smakuj świat | Smakuj Życie - strona 2

Smakuj świat - Wszystkie wpisy

Zaczarowana herbata

  Wpadłam do domu i rzuciłam się do szafki z herbatą . Co jest na etykiecie? Czy jest tam informacja o tym z jakiego „ogrodu” herbata pochodzi ? A może chociaż informacja o czasie parzenia okaże się ta właściwa, i […]

Polska kuchnia będzie na Fête de la Gastronomie

  „Renesans polskiej kuchni” – pod taką nazwą Instytut Polski w Paryżu  promuje nasze kulinaria podczas  Fête de la Gastronomie – jednej z największych imprez kulinarnych we Francji. Francuska kulinarna feta odbywa się w całym kraju od 20 do 22 września. […]

Słowo o „Cook it Row”

Co roku wybrani szefowie kuchni, zbierają się w jakimś miejscu na świecie i gotują, inspirując się lokalnymi produktami. Wokół  lokalnych produktów  stworzono projekt Cook it Row, promując także zrównoważony rozwój, współpracę i kreatywność.  5 edycja Cook it Row została zorganizowana w 2012 roku w […]

Azory …kulinarnie

Skaliste portugalskie wysepki, nie są turystyczną mekką, tak jak pobliskie Wyspy Kanaryjskie, a jedzenie zdominowane jest przez skarby morza. Adriana Bąkowska , która była tam niedawno, opowiada o azorskich potrawach dla smakujzycie.pl .    Cracas – to azorski rarytas dla […]

Azerska kuchnia, jaką zapamiętał Robert Gonera

  Specyfika pracy aktora nie sprzyja dobremu odżywianiu, ale z drugiej strony daje okazję poznać inne kuchnie – mówi smakujzycie.pl  Robert Gonera.  Danie, które najbardziej zapamiętał ? – pajda pysznego chleba z masłem i szczypiorem. Trudno mu wymieć ulubione dania […]

Z samego serca Emilia Romania – jak rozpoznać prawdziwy parmezan

Parmigiano Reggiano  to jeden z najznamienitszych włoskich serów . Nie wszystko parmezanem , co się nim zwie.  Na oryginalnym wyrobie powinno znajdować się oznaczenie DOP („Denominazione d’Origine Protetta” ). I jeszcze jedna, nie mniej ważna sprawa; powinniśmy widzieć skórkę na boku sera […]

1 2 3