Najlepsi szefowie kuchni 2016 według Gault&Millau

Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w restauracji Belwedere. 06/06/2016 Warszawa Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w Warszawie.
fot.  Wojciech Grzedzinski

Gault&Millau  wytypowało najlepszych szefów kuchni w kilku kategoriach.  Regionalne tour’y są drugim z projektów realizowanych przez polski oddział Żółtego Przewodnika. Polska, na potrzeby lokalnych spotkań została podzielona na 4 regiony, w których odbywały się spotkania – centralnymi miastami były Warszawa, Poznań, Kraków i Gdańsk.

Na każdym ze spotkań byli szefowie kuchni z regionu, reprezentujący restauracje, które znalazły się w obowiązującej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016, oraz Ci którym inspektorzy przewodnika przyglądali się w tym roku. Najlepszym szefom z danego regionu zostały przyznane nagrody w pięciu kategoriach:

Region Centrum

  • Szef Roku – Witek Iwański, Aruana, Serock
  • Szef Jutra – Martin Gimenez Castro, Salto, Warszawa
  • Młody Talent – Marcin Przybysz, Belvedere, Warszawa
  • Kobieta Szef – Urszula Czyżak, Lawendowe Termy, Uniejów
  • Kuchnia Tradycyjna – Andrzej Polan, Mała Polana Smaków, Warszawa

 

Region Wielkopolska – Dolny Śląsk

Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w restauracji Belwedere. 06/06/2016 Warszawa Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

fot.  Wojciech Grzedzinski

    • Szef Roku – Artur Skotarczyk, Muga, Poznań
    • Szef Jutra – Ernest Jagodziński, Cucina88, Poznań
    • Młody Talent – Łukasz Budzik, Mennicza Fusion, Wrocław
  • Kobieta Szef – Katarzyna Daniłowicz, Olszewskiego 128, Wrocław

 

  • Szef Kuchni Tradycyjnej – Maciej Barton, Pałac w Orli, Orla

Region Małopolska – Podkarpacie – Bieszczady – Górny Śląsk

  • Szef Roku – Krzysztof Żurek, Trzy Rybki, Kraków
  • Szef Jutra – Łukasz Cichy, Biała Róża, Kraków

 

    • Młody Talent – Paweł Kras, Bottiglieria 1881, Kraków
  • Kobieta Szef – Katarzyna Rogowska, Cadenza, Katowice
  • Kuchni Tradycyjnej – Janusz Fic, Dwór Sieraków, Sieraków

 

Region Polska Północna

  • Szef Roku – Sebastian Krauzowicz, Sfera by Krauzowicz

    05/09/2016 Krakow Gala przewodnika kulinarnego Gault&Millau . Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

    Gala przewodnika kulinarnego Gault&Millau w Krakowie . Fot.  Wojciech Grzedzinski

  • Szef Jutra – Mariusz Siwak, Park Hotel, Szczecin
  • Młody Talent – Krzysztof Bielawski, Szeroka 9, Toruń

 

  • Kobieta Szef – Iwona Niemczewska, Z Drugiej Strony Lustra, Szczecin
  • Szef Kuchni Tradycyjnej – Grzegorz Labuda, Szafarnia 10, Gdańsk

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *