Kamyk sudecki znowu górą
Oto pierwsze miejsca, przyznane podczas IV Ogólnopolskiego Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim 2014 :
Najlepszy Ser Festiwalu: Kamyk Sudecki (na zdjęciu), ser miękki pleśniowy, krowi, otoczony w popiele drzewnym. Lucyna i Sylwester Wańczyk.
I miejsce w kategorii Sery miękkie i niedojrzewające: Grodziski Fetysz. Kulki serowe z mleka koziego w zalewie z oliwy z oliwek z czosnkiem, suszonymi ziołami i ziołami. Monika Lasoń.
I miejsce w kategorii Sery Dojrzewające twarde: Ser z mleka koziego. Grzegorz Winiarek.
Wyróżnienie w kategorii Sery Dojrzewające twarde: Ser dojrzewający Ermlander z mleka krowiego. Thorsten i Tina Buth.
Wyróżnienie w kategorii Sery Dojrzewające twarde: Ser dojrzewający Lanselot z z mleka krowiego. Lucyna i Sylwester Wańczyk.
Wyróżnienie w kategorii Sery miękkie i niedojrzewające: Ser świeży niedojrzewający z mleka krowiego. Poranek. Jolanta Karpińska.