Kamyk sudecki znowu górą

Oto pierwsze miejsca, przyznane podczas  IV Ogólnopolskiego Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim 2014 :

 

Najlepszy Ser Festiwalu: Kamyk Sudecki (na zdjęciu), ser miękki pleśniowy, krowi, otoczony w popiele drzewnym. Lucyna i Sylwester Wańczyk.

I miejsce w kategorii Sery miękkie i niedojrzewające: Grodziski Fetysz. Kulki serowe z mleka koziego w zalewie z oliwy z oliwek z czosnkiem, suszonymi ziołami i ziołami. Monika Lasoń.

I miejsce w kategorii Sery Dojrzewające twarde: Ser z mleka koziego. Grzegorz Winiarek.

Wyróżnienie w kategorii Sery Dojrzewające twarde: Ser dojrzewający Ermlander z mleka krowiego. Thorsten i Tina Buth.

Wyróżnienie w kategorii Sery Dojrzewające twarde: Ser dojrzewający Lanselot z z mleka krowiego. Lucyna i Sylwester Wańczyk.

Wyróżnienie w kategorii Sery miękkie i niedojrzewające: Ser świeży niedojrzewający z mleka krowiego. Poranek. Jolanta Karpińska.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *