Gault&Millau zapowiada regionalne spotkania szefów kuchni

Gault&Millau zapowiada regionalne spotkania szefów kuchni – Gault&Millau TOUR.  Są to spotkania gromadzące na jeden dzień około stu najlepszych szefów kuchni z danego regionu kraju. Mają  na celu integrację środowiska oraz wykreowanie płaszczyzny wymiany wiedzy i inspiracji – podała w komunikacie Justyna Adamczyk, szefowa Gault&Millau Polska.

Podczas każdego z TOUR, podobnie jak na Gali Premierowej Żółtego Przewodnika Gault&Millau, będą przyznawane nagrody dla najlepszych szefów w poszczególnych kategoriach – tym razem będą to nagrody regionalne. Podobnie jak na Madrid Fusion, każdy z nagrodzonych szefów zaprezentuje swoje sztandarowe danie. Spotkania będą się odbywały w najlepszych restauracjach regionu, a goszczący szef będzie miał przywilej zaproszenia i przedstawienia swoich ulubionych dostawców.

Gault&Millau TOUR będą się odbywały corocznie w czterech miastach Polski:

15 czerwca – Warszawa

29 czerwca – Poznań

wrzesień – Kraków i Trójmiasto – ostateczne daty wrześniowych TOUR będą podane wkrótce przez polski oddział Gault&Millau.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *