Gault&Millau zapowiada regionalne spotkania szefów kuchni
Gault&Millau zapowiada regionalne spotkania szefów kuchni – Gault&Millau TOUR. Są to spotkania gromadzące na jeden dzień około stu najlepszych szefów kuchni z danego regionu kraju. Mają na celu integrację środowiska oraz wykreowanie płaszczyzny wymiany wiedzy i inspiracji – podała w komunikacie Justyna Adamczyk, szefowa Gault&Millau Polska.
Podczas każdego z TOUR, podobnie jak na Gali Premierowej Żółtego Przewodnika Gault&Millau, będą przyznawane nagrody dla najlepszych szefów w poszczególnych kategoriach – tym razem będą to nagrody regionalne. Podobnie jak na Madrid Fusion, każdy z nagrodzonych szefów zaprezentuje swoje sztandarowe danie. Spotkania będą się odbywały w najlepszych restauracjach regionu, a goszczący szef będzie miał przywilej zaproszenia i przedstawienia swoich ulubionych dostawców.
Gault&Millau TOUR będą się odbywały corocznie w czterech miastach Polski:
15 czerwca – Warszawa
29 czerwca – Poznań
wrzesień – Kraków i Trójmiasto – ostateczne daty wrześniowych TOUR będą podane wkrótce przez polski oddział Gault&Millau.