Ekologicznie i lokalnie na warszawskim Biobazarze
Warszawiacy mają kolejne cenne miejsce z produktami o dobrej jakości i od lokalnych niewielkich producentów – to Biobazar.
3 hale po dawnej fabryce Norblina i niezobowiązujący urok tego miejsca, idealnie pasują do oferowanych tam produktów. Jest dość duży wybór świeżych warzyw, mięsa i wędliny z małych rodzinnych produkcji, słoiki z przeróżnymi przetworami, soki owocowe i cydr, a gdy dobrze poszukać, także ryby z mazurskich stron. Można też kupić nabiał , a jeśli wstaniemy rano ( bo „schodzi szybko”), zdobędziemy też krowie niepasteryzowane mleko. Kto woli zdać się na profesjonalistów w kwestii pieczenia słodkości, dostanie na Biobazarze bardzo dobre domowe ciasta, także w różnych ciekawych odsłonach (ciasto pietruszkowe, bazyliowe….)
Jest wiele produktów „eko” , zarówno tych, które widywane są na specjalistycznych półkach sklepowych , jak i tych rzadszych. Dostaniemy gamę ekologicznych produktów do czyszczenia, kosmetyków, czekolady i kawy z organicznych upraw. Jest parę stoisk z zagranicznymi produktami o szczególnych walorach , takimi jak włoskie oliwy, portugalskie wina, konserwowe ryby czy oliwki.
To kolejny adres z niezłymi produktami na warszawskiej mapie. Każda sobota 8-16, dawna fabryka Norblina – ul. Żelazna 51/53 – Warszawa! http://www.biobazar.org.pl/ . Można zamawiać do domu; tel/ 22 630 09 18, zamowienia@biobazar.com.pl