Ekologicznie i lokalnie na warszawskim Biobazarze

1-DSC_0832 1-DSC_0833 biobazarWarszawiacy mają kolejne cenne miejsce z produktami o dobrej jakości i od lokalnych niewielkich producentów – to Biobazar.

3 hale po dawnej fabryce Norblina i niezobowiązujący urok tego miejsca, idealnie pasują do oferowanych tam produktów. Jest dość  duży wybór świeżych warzyw, mięsa i wędliny z małych rodzinnych produkcji, słoiki z przeróżnymi przetworami, soki owocowe i cydr, a gdy dobrze poszukać, także ryby z mazurskich stron. Można też kupić nabiał , a jeśli wstaniemy rano ( bo „schodzi szybko”), zdobędziemy też krowie niepasteryzowane mleko. Kto woli zdać się na profesjonalistów w kwestii pieczenia słodkości, dostanie na Biobazarze bardzo dobre domowe ciasta, także w różnych ciekawych odsłonach (ciasto pietruszkowe, bazyliowe….)

Jest wiele produktów „eko” , zarówno tych, które widywane są na specjalistycznych półkach sklepowych , jak i tych rzadszych. Dostaniemy  gamę ekologicznych produktów do czyszczenia, kosmetyków, czekolady i kawy z organicznych upraw. Jest parę stoisk z zagranicznymi produktami o szczególnych walorach , takimi jak włoskie oliwy, portugalskie wina, konserwowe ryby czy oliwki.

To kolejny adres z niezłymi produktami na warszawskiej mapie.  Każda sobota 8-16, dawna fabryka Norblina – ul. Żelazna 51/53 – Warszawa! http://www.biobazar.org.pl/  . Można zamawiać do domu;  tel/ 22 630 09 18, zamowienia@biobazar.com.pl

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *