Amaltea wygrała w Lidzbarku

Ser kozi  Amaltea, Włodzimierza Przyjemskiego  – to najlepszy ser Ogólnopolskiego Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim.

Jak podało biuro festiwalu, przyznano także:
I miejsce w kategorii „inne wyroby z mleka” :  dla Ritty wędzonej  Bożeny i Daniela Sokołowskich,

Bożena Sokołowska / fot. biuro festiwalu

Bożena Sokołowska / fot. biuro festiwalu

I miejsce w kategorii „sery świeże i twarogowe” : dla Pasty koziej Jolanty i Pawła Pazdrowskich,
a I miejsce w kategorii „sery podpuszczkowe dojrzewające”, otrzymał Ser Samiego, Lucyny i Sylwestra Wańczyków.

Nagrody przyznano w sobotę 8 czerwca, podczas trzeciej edycji festiwalu.  Oprócz konkursu, odbyło się także sympozjum serowarskie, skierowane do małych wytwórców i pasjonatów serów tradycyjnych, warsztaty smaku, spotkania oraz kiermasz serów . Festiwal organizował samorząd miasta Lidzbark Warmiński. Więcej na stronie www.czasnaser.pl

 Jolanta i Paweł Pazdrowscy /fot. biuro festiwalu

Jolanta i Paweł Pazdrowscy /fot. biuro festiwalu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *