Lisowski: kuchnia jak Ajurweda
„Kuchnia, podobnie jak masaż, jak Ajurweda, jak muzyka…jak malarstwo nawet, oddziałuje na wszystkie nasze zmysły „, mówi krakowski dziennikarz i podróżnik Andrzej Lisowski. Nie tęskni za potrawami, tylko za miejscami w których ich próbował. Jak to możliwe, że przeterminowany wiele lat ser cheddar, był pewnego dnia ulgą dla jego podniebienia, dlaczego nie chciał jechać do Japonii i gdzie na świecie zjadł swój najwspanialszy posiłek, opowiada w rozmowie z Dorotą Nygren, na antenie PR24 – internetowego kanału Polskiego Radia.
(wyemitowano 26.09.2015 w PR24: http://www.polskieradio.pl/130/2787/Artykul/1514605,Kulinarne-podroze-dookola-swiata )
Andrzej Lisowski – dziennikarz i podróżnik, współtwórca wraz z żoną Elżbietą Lisowską, telewizyjnego „Światowca” (w TVP INFO – ponad 170 premier) oraz „Południka Café” emitowanego w Radiu Kraków (ponad 160 premier). Członek nowojorskiego The Explorers Club.