Lisowski: kuchnia jak Ajurweda

 

Andrzej i Elżbieta Lisowscy / fot.Andrzej Lisowski

Elżbieta i Andrzej Lisowscy

„Kuchnia, podobnie jak masaż, jak Ajurweda, jak muzyka…jak malarstwo nawet, oddziałuje na wszystkie nasze zmysły „, mówi krakowski dziennikarz i podróżnik Andrzej Lisowski.  Nie tęskni za potrawami, tylko za miejscami w których ich próbował.  Jak to możliwe, że przeterminowany wiele lat ser cheddar, był pewnego dnia ulgą dla jego podniebienia, dlaczego nie chciał jechać do Japonii i gdzie na świecie zjadł swój najwspanialszy posiłek, opowiada w rozmowie z Dorotą Nygren, na antenie PR24 – internetowego kanału Polskiego Radia.

(wyemitowano 26.09.2015 w PR24:    http://www.polskieradio.pl/130/2787/Artykul/1514605,Kulinarne-podroze-dookola-swiata )

Andrzej Lisowski –  dziennikarz i podróżnik, współtwórca wraz z żoną Elżbietą Lisowską, telewizyjnego „Światowca” (w TVP INFO – ponad 170 premier) oraz  „Południka Café” emitowanego w Radiu Kraków (ponad 160 premier).  Członek nowojorskiego The Explorers Club.

 

Isfahan-Iran-fot.Andrzej Lisowski

Isfahan-Iran-fot.Andrzej Lisowski

Guzelcamli-fot.Andrzej Lisowski

Guzelcamli-fot.Andrzej Lisowski

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *