Notki - Wszystkie wpisy

Najdłuższy stół na molo w Sopocie

Filozofia tego projektu opiera się na szeroko pojętej edukacji kulinarnej związanej z regionem pomorskim i morzem Bałtyckim.  26 maja 2013, na sopockim Molo, debiutuje cykliczne kulinarne wydarzenie z udziałem wielu znakomitych kucharzy.  „Sopot od kuchni – Slow Food Festiwal”. Na Sopockim Molo pojawi się chyba najdłuższy stół w Polsce,… »

Święto Śliwki

7 i 8 września w Strzelcach Dolnych – Święto Śliwki.  To  niepowtarzalna okazja przyjrzenia się procesowi smażenia powideł.  Strzelce Dolne to prawdziwe zagłębie śliwkowe już od około 200 lat. A niepowtarzalny smak powideł, to zasługa rosnącej w klimacie Doliny Dolnej Wisły „śliwki węgierki”, przetwarzanej przez gospodynie na najróżniejsze sposoby. http://swietosliwki.pl/… »

Czas Dobrego Sera w Sandomierzu 2013

Od 1- 2 czerwca 2013 , trzecia edycja festiwalu “Czas Dobrego Sera” w  Sandomierzu, organizowanego przez Slow Food Polska.  Serowarzy, mleczarze oraz pasjonaci przetwarzania mleka, wezmą też udział w sympozjum poświęconym tematyce serowarskiej. Tradycyjnie też festiwalowi towarzyszyć będzie konkurs na najlepszy polski ser Grand Prix 2013. Po raz pierwszy w tym… »

1 4 5 6