Po półtora roku działalności, domowi kucharze Eataway nakarmili 5.000 osób. W serwisie zarejestrowało się prawie 500 domowych kucharzy z różnych państw – w większości z Polski. Odbyło się prawie 1.000 przyjęć od Krakowa przez Warszawę po Tallin, Pragę i Bratysławę […]
Gault&Millau wytypowało najlepszych szefów kuchni w kilku kategoriach. Regionalne tour’y są drugim z projektów realizowanych przez polski oddział Żółtego Przewodnika. Polska, na potrzeby lokalnych spotkań została podzielona na 4 regiony, w których odbywały się spotkania – centralnymi miastami były Warszawa, […]
Aby sprawdzić, czy wystarczająco dojrzały jest ser, stuka się w olbrzymi serowy krąg specjalnym młoteczkiem. Aby wiedzieć, jak ten młoteczek powinien zabrzmieć, trzeba się uczyć kilka lat. W tym przypadku ludzie nie chcą zastępować swoich umiejętności maszynami. Parmigiano Reggiano, to […]
Tytuł „Smaku Roku” na 11 festiwalu w Grucznie, zdobyła Gouda farmerska państwa Adamczyków z Kosowa. Smaki startowały w kilku kategoriach. O tytuł „Smak Roku”, ubiegało się ponad stu producentów. Jury wybrało laureata w każdej kategorii. Tegoroczni zwycięzcy to: polędwiczki swojskie […]
Regionalne polskie specjały na Okęciu! Odwiedzający Polskę, którzy nie zdążyli ich skosztować podczas pobytu, mogą trafić do sklepiku w strefie dla wylatujących. Przestrzeń zaprojektowano z polską Syrenką w roli głównej. Uwagę przykuwa kilka rodzajów serów, jest […]