Filozofia tego projektu opiera się na szeroko pojętej edukacji kulinarnej związanej z regionem pomorskim i morzem Bałtyckim. 26 maja 2013, na sopockim Molo, debiutuje cykliczne kulinarne wydarzenie z udziałem wielu znakomitych kucharzy. „Sopot od kuchni – Slow Food Festiwal”. Na […]
7 i 8 września w Strzelcach Dolnych – Święto Śliwki. To niepowtarzalna okazja przyjrzenia się procesowi smażenia powideł. Strzelce Dolne to prawdziwe zagłębie śliwkowe już od około 200 lat. A niepowtarzalny smak powideł, to zasługa rosnącej w klimacie Doliny Dolnej Wisły […]
Od 1- 2 czerwca 2013 , trzecia edycja festiwalu “Czas Dobrego Sera” w Sandomierzu, organizowanego przez Slow Food Polska. Serowarzy, mleczarze oraz pasjonaci przetwarzania mleka, wezmą też udział w sympozjum poświęconym tematyce serowarskiej. Tradycyjnie też festiwalowi towarzyszyć będzie konkurs na najlepszy polski […]