Warning: get_current_user() has been disabled for security reasons in /home/klient.dhosting.pl/smakujzycie/smakujzycie.pl/public_html/wp-content/plugins/advanced-nocaptcha-recaptcha/freemius/includes/class-fs-logger.php on line 89
Arkasy, blemasy … i dlaczego rydza nie ma w rydzowym oleju | Smakuj Życie

Arkasy, blemasy … i dlaczego rydza nie ma w rydzowym oleju

Niebo „w ustach”, a nie „w gębie” – mówi mi językoznawca prof. Jerzy Bralczyk. W tym materiale także o tym, dlaczego olej był odkryciem dla szefowej kuchni Agaty Wojdy  i o tym, że wielu – jak twierdzi szef kuchni Kamil Mateńka – boi się słowa „grasica”. No i jeszcze rydz, który jest istotnie lepszy…. niż nic, tyle że w oleju.  Z udziałem m.in : szefa kuchni Aleksandra Barona, producenta oleju Marcina Justa, szefa kuchni Witka Iwańskiego.

 
Co ma rydz do oleju ? POSŁUCHAJ
wyemitowano w „Lecie z Radiem” 7 września 2015

Wszystkich odcinków można wysłuchać także na stronie „Lata z Radiem”

 

 

1-000091-4. ksiega_szafarska_okladka_baner

 

 

 

 

 

 

 

                         arkas – rodzaj galaretki mlecznej, potrawa ze słodkiego mleka

                        1-00005 blemas- galaretka migdałowa  

1-DSC_0029

 

 

 

 

 

 

 

Dorota Nygren (Polskie Radio)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *